Om musikalen

Ørnerovet er en familiemusikal som baserer seg på de dramatiske hendelsene som skjedde søndag 5. juni 1932, da tre år gamle Svanhild Hartvigsen ble tatt av en ørn og fem timer senere funnet på en fjellhylle nær ørnereiret på Hagafjellet i Leka.

Komponist og manusforfatter Bjørn Sigurd Larsen har lagt stor vekt på å være tro mot historien, slik folket på Leka opplevde de dramatiske timene.

Derimot har han gjort en kunstnerisk grep som ikke stemmer med virkeligheten. Som kjent ble Svanhild funnet på fjellhylla. Det kunsteriske grepet er at Svanhild er innom reiret. Her møter hun de to ørneungene «Ørnulf» og «Møya» som skal spise henne, men som ender opp som vennene hennes, og som til slutt hjelper til slik at Svanhild havner på hylla, der hun faktisk ble funnet.

Vi møter også en fjorårs ørneunge i reiret, som har kommet hjem igjen fordi hun ikke klarer å skaffe maten selv. Ørnemor mistenker henne for å ha flydd på en lysstolpe.

Det kunstneriske grepet er gjort for å knytte barna i Leka sterkere til historie. Alle barnerollene er besatt av barn fra Leka, med ett unntak. Dessuten er også hensikten at barna skal få et godt forhold til den fantastiske rovfuglen havørna er.

Musikalen varer i cirka halvannen time. Det er 13 sanger, ni bærende voksenroller, sju barn på tunet og tre barn i reiret. Alle voksenrollene er besatt av folk fra Leka, eller med tilknytning til Leka.

Terese Moe Dahle er regissør og Tor Halvard Nilssen har det musikalske ansvar. Bandet består av fem profesjonelle musikere fra Namsos og Steinkjer.